Департаментом з питань захисту прав дітей та забезпечення стандартів рівності Національної соціальної сервісної служби України у взаємодії з службою у справах дітей обласної військової адміністрації 27.06.2023 проведено навчання для служб у справах дітей (далі – Служби) районних військових адміністрацій та територіальних громад Вінницької області. Надання методичної підтримки  для здійснення службами повноважень по захисту прав дитини в складних умовах, спричинених збройною агресією рф, є надзвичайно актуальним та важливим в умовах сьогодення.

В ході семінару було розкрито питання нормативно-правового регулювання діяльності Служб у справах дітей територіальних громад; особливостей влаштування дітей, залишених без батьківського піклування, діяльності  прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу під час воєнного стану.

Підняті теми викликали жваве обговорення. Для зворотнього зв’язку забракло часу. Тому орагнізатори пообіцяли, що такі семінари будуть проводити і надалі допоки в Служб буде потреба в такому навчанні.

Дякуємо нашим колегам  - працівникам Національної соціальної служби  України Вовку Володимиру, Крюковській Ірині Вікторівні та  Мартиненко Наталії Анатоліївні за небайдужість до діяльності  регіонів, фаховість та професійне розкриття злободенних питань захисту прав дитини в територіальних громадах.