Про особливості діяльності служб у справах дітей щодо провадження діяльності з усиновлення та влаштування до сімейних форм виховання   в умовах воєнного стану  йшлось 23 червня  2023 року під час вебінару, організованого Національною сервісною службою в співпраці з проектом технічної допомоги «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe).

Участь у заході взяли участь головні спеціалісти відділу усиновлення та розвитку сімейних форм виховання служби у справах дітей Вінницької обласної військової адміністрації Ірина Дудар та Оксана Сокол.

Доповідачами детально ознайомлено учасників із змінами в законодавстві щодо обліку дітей – сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування під час воєнного стану, влаштування в прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу дітей, які тимчасово переміщені (евакуйовані за кордон). Особливим блоком виділено тему про особливості провадження діяльності щодо усиновлення дітей, які переміщені (евакуйовані ) за межі України.

По завершенню учасники вебінару мали змогу ставити питання та отримати на них вичерпні відповіді, що стосуються впровадження вищезазначених змін законодавства на практиці.