25 травня 2023 року відбулась колегія служби у справах дітей обласної військової адміністрації на тему: «Робота служб у справах дітей Вінницького району по запобіганню та протидії насильству та жорстокому поводженню, у тому числі ґендерному насильству над дітьми, забезпеченні доступу до правосуддя всіх дітей, які беруть участь у судових процесах як потерпілі, свідки та правопорушники». Щодо загальної статистики з питань запобігання та протидії насильству та жорстокому поводженню в регіоні поінформувала начальник служби у справах дітей обласної військової адміністрації  Тетяна Дорош.

З основного питання прозвітував заступник начальника служби у справах дітей Вінницької військової адміністрації Мирослав Борсук. Питання, що розглядалось, викликало як активне обговорення щодо активізації роботи, так і   певне занепокоєння в контексті взаємодії всіх структур, дотичних до охорони дитинства. Алгоритм діяльності служби у справах дітей щодо питання запобіганню та протидії насильству та жорстокому поводженню у своєму виступі висвітила начальник служби у справах дітей Липовецької міської територіальної громади Іванюк Вікторія. У обговоренні взяла участь також представник ювенальної превенції Головного управління поліції у Вінницькій області                    Інна Михайловська.

Окрім того, колегія розглянула питання про результати моніторингових візитів щодо додержання прав дитини та сім’ї  Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

В колегії взяли участь начальники служб у справах дітей районних військових адміністрацій та  територіальних громад.