День Державного прапора України відзначається в Україні щорічно 23 серпня у переддень основного свята держави – Дня незалежності.

Щорічно цього дня в усіх населених пунктах України проводиться процедура урочистого підняття державного стягу. Таке урочисте підняття Державного прапору відбулось сьогодні і в місті Вінниці, в якому взяли участь керівництво та працівники Департаменту на чолі з директором Богданом ЗУБЧИКОМ.

 

До місця розташування найбільшого Державного стягу у Вінницькій області Замкову гору обласного центру прибули керівники області на чолі з начальником обласної військової адміністрації Сергієм Борзовим, представники Командування Повітряних Сил Збройних Сил України, військовослужбовці Вінницького гарнізону. На заходах були присутні керівники обласної Ради на чолі з головою Вячеславом Соколовим та міської ради на чолі з Сергієм Моргуновим.

 

Департамент з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами на урочистостях представляли директор Департаменту Богдан Зубчик, заступники директора Валерій Індик та Василь Максименко, керівники управлінь та відділів та інші працівники.

На початку церемонії присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих  захисників та захисниць України, які загинули під час захисту суверенітету та територіальної цілісності України.

Під звуки Державного гімну України в урочистій обстановці Прапор України був піднятий на флагшток та гордо замайорів над Вінницею.

Почесна військова варта віддала честь Державному прапору проходженням повз нього урочистим маршем.

На слова ведучого «Слава Україні» від усіх учасників урочистостей прозвучало «Героям слава!».

       

Присутні на урочистостях вітали один одного та бажали миру, який ми обов’язково відвоюємо, бо з нами Бог, з нами Правда, з нами увесь цивілізований світ.

 

Директор Департаменту                                             Богдан ЗУБЧИК