За словами директора обласного Департаменту охорони здоров’я  Людмили Грабович, у декларуванні немає кінцевого терміну, процес укладання декларацій безстроковий.

-Задекларувати відносини з лікарем встигнуть усі. Старт процесу вибору лікарів не означає, що в цей же день ви маєте терміново підписати декларації. Кампанія - безстрокова. Лікаря не обирають раз назавжди, якщо потрібно буде змінити фахівця, це можна зробити в будь-який момент, наголосила Людмила Грабович.

Директорка Департаменту охорони здоров’я додала, що під час підписання перших декларацій особливих проблем не виявлено. Щоправда, людям довелося досить довго чекати, тому що система реєстрації декларацій eHealth «зависала» через те, що перевантажена.

-У Міністерстві охорони здоров’я попередили, що система eHealth буде «зависати». Це нормально. Але хочу зазначити, що в нашій області до цього поставилися з розумінням. До нашого Департаменту не надійшло жодної скарги, - зауважила Людмила Грабович.

Загалом на Вінниччині визначилися із медичним супроводом 6469 осіб.

-Найбільше декларацій було підписано у місті Вінниці. Також велика кількість декларацій укладено в Гайсинському, Крижопільському, Немирівському, Хмільницькому та Чечельницькому районах. Це дуже хороші показники, - зазначив  керівник інформаційно-аналітичного Центру медичної статистики Василь Железняк.

Прес-служба ДОЗ ОДА