На базі Вінницького обласного онкологічного диспансеру Подільському регіональному центрі онкології  створено мамологічне відділення на 20 ліжок. Фактично,пройшовши усі формальності воно розпочне роботу вже з березня цього року.

Необхідність створення у лікарні мамологічного відділення відчувалася вже давно, каже гловний лікар закладу -  Володимир Шамрай. Відтепер питання про створення окремого структурного підрозділу ПРЦО перейшло у практичну площину. А про його доцільність говорить,на жаль, сумна статистика

-Рак молочної залози одне із найбільш актуальних питань в онкології. Ключовим питанням покращення результатів лікування недуги є впровадження в клінічну практику сучасних методик і технологій. Я переконаний, що це можливо за умов, якщо є окреме відділення, команда якого працюватиме і розвиватиме конкретний напрямок надання меддопомоги онкохворим.Починаючи від вчасної діагностики, лікування і,що не менш важливо,реабілітації жінок, яким діагностовано рак молочної залози.Перед колективом, який прийде працювати у мамологічне відділення,можна буде ставити завдання і питати за результати. Впевнений,що позитивні зміни не заставлять довго чекати на себе. Нове мамологічне віддлення спочатку функціонуватиме у хірургічному корпусі. Згодом вже злагоджений колектив із своїми здобутками та напрацюваннями переїде у новозбудований корпус, зводити який, маю надію,розпочнемо найближчим часом, - розповідає головний лікар ПРЦО Володимир Шамрай. 


У мамологічному відділенні з'явиться більше сприятливих умов для розвитку такого напрямку, як онкопластична хірургія. Адже проведення реконструктивних операцій молочної залози, що є важливим аспектом реабілітації жінок, є невідємною частиною лікування раку молочної залози, зазначає головний лікар центру Володимир Шамрай.Хірурги диспансеру сьогодні опановують нові прогресивні техніки проведення реконструктивно-відновлювальних оперативних втручань та застосовують ендопротезування молочних залоз з використанням якісних сучасних ендопротезів. 

Відкриття мамологічного відділення - це не лише вимога часу, каже головний лікар ПРЦО Володимир Шамрай, а й виконання наказу департаменту охорони здоров'я та курортів облдержадміністрації № 993 від 2014 року. Тепер аби його втілити в життя є не лише бажання, а й всі передумови в новостореному Подільському регіональному центрі онкології.

За інформацією сайту ВОКОД