Директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Ольга Задорожна взяла участь у засіданні постійної комісії обласної Ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та ветеранів.

Члени комісії розглянули ряд важливих питань:

  • підтримали внесення змін до Статуту Могилів-Подільського фахового коледжу в зв’язку з розширенням його освітньої діяльності;
  • погодили проєкт рішення «Про Комунальне некомерційне підприємство «Северинівська лікарня відновного лікування Вінницької обласної Ради». Ним передбачається реорганізація закладу шляхом приєднання до комунального некомерційного підприємства «Подільський регіональний центр онкології Вінницької обласної Ради». У Северинівці буде проводитися реабілітація пацієнтів, які мають онкологічні захворювання. 

«Лікарні відновного  лікування самі не виживуть. Тому, аби їх зберегти, потрібно об’єднувати з надкластерними лікарнями.  В Україні центрів реабілітації для пацієнтів з онкологічними захворюваннями на сьогодні немає. Ми будемо перші. Підходи до реабілітації змінилися і ми маємо йти вперед», - зазначила під час засідання комісії Ольга Задорожна.

Такий же проєкт рішення був винесений на розгляд комісії по Печерській обласній лікарні відновного лікування.  Ним передбачалася реорганізація закладу шляхом приєднання до обласної клінічної лікарні ім. М.І. Пирогова.  Голова комісії Ігор Грубеляс, запропонував повернутися до розгляду цього питання через два тижні. Мотивація -  підготовка доповіді керівника обласної клінічної лікарні ім. Пирогова Василя Паненка щодо бачення використання потужностей закладу для потреб в реабілітаційній допомозі населенню області. Оскільки на даному засіданні керівник лікарні ім. Пирогова не зміг чітко сформувати подальший план розбудови лікарні.