За останній час до Департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА збільшилась кількість звернень, які стосуються роботи лікарсько-консультативних комісій. Пріоритет для всіх має залишатися незмінним – пацієнт!

Сьогодні відбулося засідання групи експертів Департаменту за напрямком «Експертиза стійкої та тимчасової втрати працездатності» по обговоренню цих проблемних питань під час роботи ЛКК та експертизи тимчасової непрацездатності.

«ЛКК первинного та вторинного рівнів перекидають один на одного вирішення того чи іншого питання, а заручником цієї ситуації є людина! Це недопустимо. Це мешканці ваших громад, і їх не повинно обходити ваші внутрішні стосунки і неможливість їх нормально вирішити. Вони мають отримувати якісну медичну послугу», - наголосила заступник директора департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Тетяна Бондаренко.

Долучилася до засідання й експерт МОЗ  з напряму «медико-соціальна експертиза», д.м.н., професор, завідувач  кафедри МСЕ і реабілітації Дніпровського державного медичного університету Інна Борисова. Вона розповіла про взаємодію роботи ЛКК і МСЕК щодо покращення надання допомоги в умовах військового часу.