Поодинокі випадки фіксуватимуть ще впродовж кількох наступних місяців, враховуючи те, що гепатит А це захворювання з досить тривалим інкубаційним періодом.

З 16 жовтня по 7 грудня лабораторно підтверджено 333 випадки: 30 пацієнтів наразі проходять лікування, 267 – виписані. Для локалізації поширення вірусного гепатиту A на Вінниччину доставили понад 2 тисячі доз вакцини для безоплатних щеплень. 669 медиків, зокрема, які працюють в стаціонарі, працівники екстреної медичної допомоги та фахівці громадського здоровʼя, залучені до ліквідації спалаху, отримали необхідні щеплення. Лікарі також пропонували вакцинуватися рідним та близьким пацієнтів з підтвердженим діагнозом. Такі щеплення отримала 151 людина із «кола контактних осіб».

Епідеміологи та місцева влада провели велику роботу з обстеження місцевого населення, основний фокус був зроблений на те, щоб знайти потенційне джерело інфікування. Зрештою, фахівці встановили два фактори, які вказують на причини спалаху. Детальніше про них в інтерв'ю: https://youtu.be/isb5z3q1Y_A?si=EOJ23961SNXeXveJ