Вінниччина є лідером з використання е-каталогу Prozorro Market.

Сьогодні Вінницьку область відвідав керівник проєкту Prozorro Market в МЗУ Віталій Овсянніков. А також представники ДУ "Професійні закупівлі", PlayTender - офіційний майданчик Prozorro та Держзакупівлі.онлайн.    Вони розповіли про переваги користуванням електронним каталогом.

Електронний каталог “Prozorro-market” (e-каталог) – абсолютно новий інструмент, що дає змогу проводити публічні закупівлі швидко та ефективно. Він працює за принципом онлайн-магазину для невеликих партій типових товарів, вартість яких не перевищує 200 тис. грн.

«Prozorro Market є безкоштовним для публічних замовників та дозволяє купувати значно швидше, ніж будь-яка інша закупівельна процедура. У середньому ця процедура триває 9 днів, але й бували випадки коли це було 11 днів. Середній показник економії при закупівлі через е-каталог складає близько 23%. Ці кошти можуть потім бути використані на додаткову закупівлю необхідних медичних товарів, заробітні плати колективу тощо. Можу сказати, що Вінницька область є лідером серед використання е-каталогу Prozorro Market.  І я впевнений, що це тільки початок», - відзначив Віталій Овсянніков.

Долучилася до вебінару й директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Ольга Задорожна.  Вона наголосила, що наразі прозорість та відкритість роботи медичних закладів має бути в пріоритеті для кожного керівника.

«Активно користуються е-каталогу Prozorro Market більше 10 медичних закладів Вінниччини. Зокрема, це обласна клінічна лікарня ім. Пирогова, обласна дитяча клінічна лікарня, Подільський регіональний центр онкології. Серед районів ми бачимо, що активно цей інструмент освоюють у 
Могилів-Подільській лікарні,  Гайсинській, Барській та інших медзакладах.  Є лікарні, які в цьому році взагалі не скористалися цією платформою. Хочу відзначити, що 23% закладів первинки скористалися е-каталогом.   Наголошую, що ви маєте працювати над  підвищенням прозорості закупівель ліків та медичних виробів», - додала Ольга Задорожна.

Медичні закупівлі України