У Ладижині планують створити реабілітаційний центр.

Ладижинська міська рада та ТОВ «ДТЕК Енерго» підписали меморандум про створення реабілітаційного центру в Ладижинській громаді. Під час підписання меморандуму Сергій Борзов - голова Вінницької ОДА наголосив, що це дуже важлива ініціатива та гарний приклад співпраці органів місцевого самоврядування та бізнесу.

«Відкриття центрів реабілітації як ніколи на часі. Ми живемо в умовах повномасштабної війни, тож такі послуги найбільш затребувані. Вдячний колективу місцевої лікарні, яка активно включається у процес та продовжує працювати над підготовкою кадрів. З боку обласної військової адміністрації ми надамо всю необхідну для цього підтримку», - наголосив Сергій Борзов. 

Центр будуть створювати на базі санаторія-профілакторія ДТЕК Ладижинська ТЕС, який компанія ДТЕК Енерго передала громаді в безоплатне користування. 

Де мають облаштовувати майбутній реабілітаційний центр подивилася директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Ольга Задорожна. 

Будівля розташована в рекреаційній зоні. Є гарний фундамент для старту, однак попереду у громади, лікарні та партнерів багато роботи.
Наразі у приміщенні йдуть ремонті роботи. Замінюють старі вікна на енергозберігаючі, проводять ремонти в палатах. А ще потрібно підібрати медичний персонал та закупити необхідне обладнання.

«Це дуже гарна ініціатива та вкрай необхідна у наш час. Однак, все потрібно робити з урахуванням тих вимог, які на сьогодні є. Реабілітаційна допомога має бути доказовою, у вас є багато обладнання, яке на сьогодні не відноситься до доказової медицини. Також потрібно враховувати вимоги доступності та безбар’єрності, поки що вони тут не враховані. Сподіваюся, що спільними зусиллями в Ладижині вдасться створити сучасний реабілітаційний центр», - додала Ольга Задорожна.