Обладнання іспанського виробництва. Медичному закладу воно обійшлося майже 1,7 млн гривень.  Кошти заробили завдяки співпраці з Національною службою здоров’я України.

Це обладнання дозволить лікарю проводити якісну діагностику патологій горла, носа, вуха. Результати обстеження можна записати на диск та за потреби передати іншому лікарю. 

Лор-комбайн уже встановили, Наступного тижня планують приймати перших пацієнтів. 

«На сьогодні такого обладнання немає жодна державна лікарня у Вінницькій області. А нам вдалося це зробити, і уже на наступному тижні плануємо проводити діагностику першим пацієнтам. Приймає у нас щопонеділка лікар отоларинголог Університетської клініки ВНМУ ім. М. І. Пирогова Дмитро Володимирович Притула, готуємо ще одного фахівця. Потрапити на прийом можна за електронним направленням від сімейного лікаря. Послуга безкоштовна, її покриває НСЗУ», - повідомив керівник Гніванської міської лікарні Леонід Томчук.

Відзначимо, що наприкінці вересня директорка департаменту  охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Ольга Задорожна з моніторинговим візитом відвідала Гніванську міську лікарню. Заклад не увійшов до спроможної мережі закладів охорони здоров’я Вінницької області.  Однак, лікарня продовжує працювати й надавати медичні послуги пацієнтам та розвиватися.

«Приємно вражає, що такі лікарні продовжують розвиватися. Завжди наголошувала, що якісний менеджмент – це розвито та успіх закладу і якісні та сучасні послуги для пацієнтів. У керівництва громади та лікарні багато планів для подальшого розвитку медичного закладу, сподіваюся що їм все вдасться. Департамент завжди готовий до конструктивної співпраці», - додала Ольга Задорожна.