За даними Міністерства охорони здоров’я України, в лікарні  провели 391 оперативне таке втручання. Про це повідомили під час наради у МОЗ з керівниками департаментів охорони здоров’я, деректорами лікарень та завідуючими відділеннями травматологічних відділень. 

Кількість ендопротезувань постійно збільшується.  Безкоштовними протезами забезпечує держава.   У 2022 та 2023 році  до травматологічного відділення обласної клінічної лікарні ім. Пирогова надійшло 2177 ендопротезів. 

«Держава продовжує забезпечувати пацієнтів безкоштовними якісними суглобами. Безкоштовні суглоби на Вінниччині отримали Вінницька обласна клінічна лікарня Пирогова та міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги.  Це якісні ендопротези, які схвалені Державним інститутом травматології та ортопедії, а також та іншими професійними фахівцями, зокрема й європейськими. До пацієнтів має доноситися інформація лікарем, що держава забезпечує безкоштовним ендопротезом. Усі пацієнти, які сьогодні перебувають на обліку – держава їх забезпечила безкоштовним ендопротезами», - відзначила директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Ольга Задорожна. 

Наголошуємо, якщо лікар вимагає з вас купити ендопротез будь-якої фірми – звертайтеся до правоохоронних органів!