У Вінницькі області медичну допомогу надають 120 лікувальних закладів. Заклади працюють над питаннями інклюзивності.  Створюють місця для паркування автомобілів для людей з інвалідністю, при вході до закладів є кнопки виклики персоналу а також тактильні покажчики орієнтації. Є пандуси та підйомники.

 

В 37 лікувальних закладах наявні внутрішні ліфтові кабіни для переміщення пацієнтів з візочками і каталками, в 2 закладах облаштовані зовнішні ліфти. У 64 закладах для осіб з порушенням зору встановлені тактильні таблички  зі шрифтом Брайля.  45 медичних закладів  уклали договора з сурдоперекладачами для спілкування з пацієнтами з особливими потребами, а  25 закладів забезпечено сервісом УТОГ–системою цілодобового дистанційного відеозв'язку з перекладачем жестової мови.

 

 «В рамках  виконання реалізації «Національної стратегії  із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року»,  а також виконання вимог Національної служби  здоров’я  України закладами охорони здоров’я отримано експертний висновок, що підтверджує доступність будівель та приміщень для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, відповідно до діючих будівельних норм  ДБН В.2.2-40:2018 «Інклюзивність будівель і споруд»», - відзначила керівниця обласного центру технічного та фінансового нагляду за діяльністю закладів охорони здоров’я Алла Бриль.