В Україні створюють потужну мережу реабілітаційних центрів. 

Департамент охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА працює над формуванням маршруту для пацієнтів, які потребують реабілітаційних послуг. Хворі мають потрапляти у заклади, де отримають якісні  та професійні послуги від мультидисциплінарної команди. 

Одним із таких закладів є обласний клінічний медичний реабілітаційний центр. Віднедавна на базі колишнього відділення бальнеології облаштували сучасний реабілітаційний центр для поранених військових.  Зробили це в рамках проєкту  RECOVERY, заснованого Віктором і Оленою Пінчуками 

Лікарню відвідала з моніторинговим візитом директорка департаменту охорони здоров'я та реабілітації Вінницької ОВА Ольга Задорожна 

В обласному клінічному медичному реабілітаційному центрі з пацієнтами працює чотири мультидисциплінарних реабілітаційних команди. За день тут проходять реабілітацію 50 військових. Серед них й Назар, йому 20 років. 

На війну хлопець втратив  кінцівку, але він не падає духом. Їздить на спортивному велосипеді, ганяє на мотоциклі. А ще любить атракціони та картинг. 

"Тут круто, займаюся в реабілітаційному центрі з перших днів його роботи.  Всі гарно ставляться, допомагають мені і я вже бачу в себе позитивні результати. Як стає нудно йду на атракціони. Там просто вау”, - ділиться емоціями Назар. 

Директорка  обласного клінічного медичного реабілітаційного центру Світлана Голодюк наголошує, що у закладі надають допомогу усім пацієнтам які звертаються. Адже крім реабілітаційної допомоги працює й поліклінічне відділення.  Наразі у закладі понад сотня пацієнтів, і є черга з тих хто планує пройти лікування. 

"У вас прекрасна команда, кожен горить своєю справою. З кожним пацієнтом незважаючи, чи це військових чи цивільний, працює команда фахівців. Вам довіряють і до вас йдуть люди. Це один із найкращих на Вінниччині реабілітаційних центрів. Оновлюєте обладнання, налагодили співпрацю з волонтерськими  організаціями - це приклад якісного і професійного менеджменту у закладі”, - відзначила Ольга Задорожна.