Саме завдяки цій діяльності, заклад заробляє кошти і це дало можливість за останні 1,5 роки оновити обладнання в лабораторіях й модернізувати не тільки приміщення, а й діяльність персоналу.

 У закладі працює 109 співробітників, із них - 36 досвідчених лікарів-патологоанатомів. При дослідженні гістологічного матеріалу використовують міжнародні стандарти опису та заключення.

 Вінницьке обласне патологоанатомічне бюро наразі співпрацює із 68 медичними закладами. Це як приватні, так і державні структури,  і не лише з нашої області, а й з Черкаської, Чернівецької та Запорозької.

 «Саме ми допомагаємо лікарям поставити точний діагноз пацієнту. Наші патологоанатоми досліджують матеріал, який надходить з медичних закладів, після операцій. Під мікроскопами завдяки ряду специфічних досліджень, лікарі виявляють, наприклад в пацієнта є рак, метастази чи інше захворювання, що дозволяє призначити правильне лікування. За останній час нам вдалося зробити послугу конкурентною. Процес дослідження став автоматизований, працюємо за міжнародними протоколами. В 5 разів збільшили дохідну частину», - розповів директор Вінницького обласного патологоанатомічного бюро Михайло Гресько.

 Варто відзначити, що досліджують у закладі і матеріали пацієнтів хворих на COVID-19. З детальною інформацією про роботу бюро та про його послуги можна ознайомитися на сайті https://www.vopab.com.ua/ .