«Ми сьогодні передаємо засоби індивідуального захисту для медичного персоналу обласної дитячої інфекційної лікарні. Вінниця – одне із трьох міст, яким ми надаємо таку допомогу.  Сподіваємося,  що вона корисна, адже боротьба з COVID-19 спільна проблема.  Якщо у нас буде можливість й надалі допомагати, то ми це робитимемо», - відзначив Міхаель Бродський.

Директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації ОДА  Ольга Задорожна зауважила, що наразі йде чергова хвиля коронавірусної інфекції. Щодня кількість хворих збільшується  серед дітей.  На сьогодні завантаженість обласної дитячої інфекційної лікарні становить 88%. А в обласній дитячій клінічній лікарні облаштували додатково 45 ліжок.

«Ми отримали великий обсяг допомоги, і вдячні Ізраїлю. Нова хвиля COVID-19 зачепила саме дитяче населення. Ми маємо на сьогодні додаткових 45 ліжок в дитячій обласні лікарні. І я думаю, що розподілимо допомогу між цими двома закладами. Їм наразі теж необхідні засоби індивідуального захисту та витратні матеріали.  Зростання захворюваності йде серед дитячого населення.  Будемо спільно з департаментом гуманітарної політики працювати над посиленням санепідемічних норм у дитячих садочках, школах і інших навчальних закладах», - додала Ольга Задорожна.