Лікарі зазначають, що псоріаз – хронічне захворювання, яке можна успішно контролювати протягом усього життя. Один із методів – фототерапія UVB. У Центрі псоріазу спеціально для цього придбали фотокабіну і фотопанелі.

Усі фізіотерапевтичні послуги для пацієнтів безкоштовні. Процедури відбуваються за допомогою сучасного обладнання, яке повністю оновили за 2016-2021 роки.

У планах - створити палати перебування для пацієнтів, які приїжджають у заклад на фізіотерапію з віддалених районів. У них пацієнти, могли б знаходитися під час базової терапії, курс якої триває два тижні.

Щоб потрапити до фахівців закладу, потрібно лише направлення від свого лікаря.

Основними лікарями Центру псоріазу є лікарі-дерматовенерологи: Тетяна Стельмащук та Оксана Поліщук, а також дитячий дерматолог Лариса Малецька.

За необхідності хворим на псоріаз організовується консиліумний прийом за участю групи лікарів. Лікування призначається в залежності від важкості та форми хвороби.

«Зі створення Центру псоріазу підвищилася якість надання медичних послуг. У нас є напрацьовані методики лікування і професійні лікарі. Важливо, що відтепер ми можемо застосовувати імунотерапію. Так, це досить дорогий метод лікування й імунопрепарати потрібно застосовувати під наглядом фахівців. Застовуються вони здебільшого при важкій формі хвороби. Купують ці препарати самі пацієнти, соціальної підтримки немає. Хочу зазначити, що в європейських країнах з придбанням допомагають місцеві органи самоврядування. Даний метод лікування дозволяє отримати помітний результат після декількох тижнів лікування - зникають клінічні симптоми, але курс лікування триває рік», - розповів директор Вінницького обласного клінічного шкірно-венерологічного центру Максим Третьяков.