«Сімейним лікарям надавалися рекомендації Національною службою здоров’я підписувати декларації не більше ніж з набнабратиати 2000 пацієнтами.  Однак, у нашій області є лікарі, які перевищили цю кількість, і ті хто й половини не набрав.  Це залежить від багатьох факторів. Хочу зазначити, що мешканці області, які підписали декларацію із сімейним лікарем отримують безкоштовний пакет послуг», - зауважила директорка охорони здоров’я та реабілітації ОДА Ольга Задорожна.

Значна частина мешканців Вінниччини ще не підписали декларації із сімейними лікарями. Для того, щоб визначитися із медиком, діє електронна база лікарів первинної ланки, з якими можна укласти декларацію. Вона доступна на сайті Національної служби здоров'я https://cutt.ly/5R28AT9.  З лівою сторони панелі екрану, потрібно налаштувати відповідні фільтри, після чого дізнаєтеся усю необхідну інформацію про того чи іншого лікаря.

В НСЗУ наголошують, що користуватися дашбордом зручніше з комп’ютера, ніж зі смартфона. Тим пацієнтам, які не можуть користуватися електронними інструментами можуть надати консультацію в Контакт-центрі НСЗУ за безкоштовним номером 16-77.