Кардіооперація відбувалася за участі та підтримки команди київських колег з Інституту серцево-судинної хірургії (кардіохірурга Ігоря Івановича Жекова, анестезіолога Андрія Вікторовича Грицюка, перфузіолога Геннадія Анатолійовича Зінченка).
Бригада вінницьких фахівців працювала у складі кардіохірурга Олега Леонідовича Сергійчука, анестезіологів Тетяни Анатолівни Маліновської та Георгія Леонідовича Поліщука, операційних сестер Світлани Гриневич та Світлани Голумбівської, молодшої медичної сестри Олени Вознюк.
Унікальність операції власне полягала у високотехнічному виконанні протезування висхідного відділу аорти. Один із найважливіших етапів операції проводився в умовах 30-хвилинного циркуляторного арешту та глибокої гіпотермії.
Післяопераційний період минув без особливостей, нині пацієнт вдома. – розповідає кардіохірург Олег Сергійчук. – Завдяки підтримці Інституту серцево-судинної хірургії ім. Амосова у Вінницькій «пироговці» фахівці проводять найскладніші операції, які включають усю кардіохірургічну допомогу пацієнтам, і взагалі відомі в Україні. – коментує Олег Леонідович.
Це всі види шунтуючих операцій при ішемічній хворобі серця, комбіновані оперативні втручання при вадах серця. У наших операційних проводилися унікальні операції при тромбоемболії легеневої артерії, причому тромбоемболії у породіль, а також – вагітним жінкам; при інфекційному ендокардиті, при дуже складних порушеннях ритму серця з постановкою кардіодефібриляторів.
 Також проводилася комбінована кардіохірургічна ендоваскулярна операція з розшарування аорти, висхідного відділу і нисхідного відділу аорти; з транспозиціями дуги аорти, операції з аневризми аорти з постановкою стентів. Це були одиничні операції, але досить складні.
Завдяки підтримці фахівців Інституту ім. Амосова, який є лідером в кардіохірургії в Україні, ми багато чому вчимося у наших київських колег і набуваємо досвіду, підкреслив Олег Сергійчук.