Впродовж  першого дня учасники розглядали Національний та Регіональний плани розгортання та вакцинації, ознайомлювалися з  вакциною AstraZeneca/Oxford VVnr (COVID-19): її складом, вимогами  до зберігання, транспортування, способами використання, введення та протипоказання. Медиків навчали як перевіряти поіменні списки вакцинованих, розраховувати потреби у вакцині та ін’єкційних матеріалах,
Окремо зупинилися на  аспектах організації стола для вакцинації та утилізації використаних ін’єкційних матеріалів за допомогою КБУ.
Наступний день тренінгу був присвячений фіксації та звітності даних про щеплення, системі e-Health, зведеному звіту, а також діагностиці анафілаксії та першій допомозі.

З лікарями та медсестрами працювали: Ганна Сокольв’як - лікар сімейної медицини,  Дмитро Дмітрієв - завідувач відділення анестезіології ВНМУ ім. М.І Пирогова, Наталія Гриньова - лікар-імунолог, Юлія Гарлінська – лікар-педіатр та Світлана Комар – медична сестра.

Варто додати,  що навчання організоване Департаментом охорони здоров’я та реабілітації ОДА спільно з Вінницьким обласним Центром громадського здоров’я.