Директор закладу Ігор Матковський – відомий в області лікар - інфекціоніст з 34 річним  лікарським стажем. Неодноразово нагороджений грамотами Міністерства охорони здоров’я України, Департаменту охорони здоров’я ОДА та має почесну відзнаку «Орден Гіппократа».
Як розповів очільник Центру Максиму Степанову, з грудня 2020 лікарня надає допомогу хворим з COVID- 19. За ініціативою голови обласної державної адміністрації Сергія Борзова рішенням 5 сесії 8 скликання обласної ради від 26 лютого 2021 року створений клінічний Центр інфекційних хвороб Вінницької обласної ради з ліжкам інтенсивної терапії на базі КНП № «Вінницький клінічний центр СНІДу ВОР». Для його створення використанні потужності обласної психлікарні №2. На сьогоднішній день заклад має наступну структуру: інфекційне відділення №1 ( для лікування хворих на ВІЛ-інфекцію), інфекційне відділення №2 ( для лікування хворих з КОВІД-19). Підготовлено до роботи ще одне відділення №3. Розпочаті роботи по створенню окремого реанімаційного блоку. У закладі амбулаторно- поліклінічне відділення потужністю 95 відвідувань на день. Працює лабораторія з апаратом ПЛР та лабораторія ІФА –досліджень, виконується повний спектр біохімічних та клінічних досліджень . Методом ПЛР проведено 8,5 тис досліджень, а методом ІФА – 26,2 тис досліджень. Приймальне відділення, параклінічні підрозділи ендоскопічний кабінет, кабінет УЗД, кабінет фізичноі та реабілітаційної медицини.
На сьогодні у Центрі розгнорнуто 180 ліжок для лікування пацієнтів з гострою респіраторною хворобою COVID- 19. Усі ліжка з підведеним киснем. Наявні 8 апаратів ШВЛ, з них 2 високого класу. В закладі працює 5 інфекційно-реанімаційних бригад. За весь період роботи, як закладу що надає допомогу хворим із ковід проліковано 402 пацієнта.
40 медиків Центру отримали 1 дозу вакцини. Однак не всі медики готові на вакцинацію. Максим Степанов поспілкувався з медсестрою інфекційного відділення, яка зізналася, що має сумніви в ефективності та безпечності вакцин проти коронавірусу на даному етапі, і робитиме щеплення приблизно через рік, адже не довіряє нинішнім препаратам.
-Вакцини, які зареєстровані в Україні, – безпечні й ефективні. Їхню безпечність перевіряють на першій та другій стадіях клінічних досліджень, а вже на третій – визначають ефективність. Вакцина Oxford/AstraZeneca (CoviShield), яку отримала Україна, рекомендована Всесвітньою організацією охорони здоров’я, її вже застосовують у Канаді, Великобританії та інших провідних країнах світу. Індійський інститут є найбільшим виробником вакцин у світі, 75% відсотків дітей світу щеплюються саме індійськими вакцинами», – сказав Максим Степанов.
Міністр записав телефон медсестри та залишив їй свій. Завтра пообіцяв зателефонувати вінничанці.
-Дуже вірю, що ви доєднаєтесь до тих українців, що стоять на самому початку формування колективного імунітету всієї держави, - резюмував Міністр, - додав Максим Степанов.
Міністр охорони здоров’я Максим Степанов у розмові з лікарями відвіданих медичних закладів наголосив, що для ефективної протидії поширенню COVID-19 та формування колективного імунітету потрібно понад 60% вакцинованих громадян.
-Незважаючи на карантинні обмеження, вакцинація в країні триває. Найближчими днями будемо вакцинувати відомих людей. Надзвичайно потрібно розвіювати існуючі міфи та плітки довкола вакцинації. На превеликий жаль, ми зараз знаходимося в умовах справжньої «анти вакцинної вакханалії. З’явилися справжні колоборанти ковіду, які бажають, аби ковід був далі в країні, - зауважив керівник МОЗ.
Щодо запису на вакцинацію, міністр зазначив, що, в разі відсутності додатку «Дія», записатись на вакцинацію можна через портал на сайті https://vaccination.covid19.gov.ua, а також зателефонувавши до єдиного контактного центру МОЗ 0(800)-60-20-19. Окрім того, можна звернутися до сімейного лікаря, який також може надати таку опцію.