За словами регіонального корординатора вакцинації від COVID-19 Тетяни Бондаренко, у «першу хвилю» вакцинуватимуться працівники мобільних бригад та медичні працівники, які працюють в закладах охорони здоров’я, де надають стаціонарну допомогу хворим на COVID-19. Усього їх 8 470 осіб.

У 14.38 на Вінниччині є перша вакцинована - Бойко Людмила Миколаївна - зав. АЗПСМ, ЦПСМД №5,сімейний лікар. Медик має тверде переконання, що :
-Вакцинація - єдиний засіб від поширення інфекційних хвороб, зокрема КОВІД-19. Я у складі  мобільної бригади, тому вирішила , що стану першою, аби бути прикладом для колег та щеплювати інших. Ми не хочемо більше втрачати наших рідних та колег.  Адже від будь-якої вакцини немає страшних побічних дій, а смертність від ковід багатомільйонна. Тільки щеплення - зупинить тягар смертей та інвалідизації до яких призводять важкі випадки коронавірусної хвороби. До речі, моя мати, у минулому лікар, теж буде вакцинуватися.
В кабінеті щеплення Вінницького регіонального гепатологічного центру в перший день вакцинували 14 медичних працівників – це лікарі мобільних бригад, які робитимуть щеплення проти COVID-19 в області.
Нагадаємо, що вакцина Oxford/AstraZeneca зареєстрована в Україні 22 лютого 2021 року. 

Довідка:

Вакцина Oxford/AstraZeneca вироблена на заводі Serum Institute (Індія) має локальну (торговельну) назву Covishield. Вакцина зайшла через глобальну ініціативу COVAX. Вакцини даного виробника використовуються в 140 країнах світу.
В України даний виробник відомий і його вакцини використовуються вже де-кілька років: вакцина АКДС «Комбінована вакцина для профілактики кашлюку з цільноклітинним кашлюковим компонентом, дифтерії, правця, гепатиту В та гемофільної інфекції типу b”, вакцина АДП (Вакцина для профілактики дифтерії та правця адсорбована (педіатрична), вакцина Серум Інститут Індії Пвт. Лтд., Індія.