Члени комісії, під керівництвом  заступника голови обласної Ради Ігоря Івасюка, розглядали діяльність п’ятнадцяти закладів охорони здоров’я Вінниччини. Керівники звітували про роботу у минулому році та  представили бачення розвитку установи охорони здоров'я на 2021 рік. Під час засідання присутні обговорили фінансове забезпечення, кадровий потенціал та матеріально-технічну базу медичних закладів.

Минулий рік був непростим для усієї медичної галуззі, поширення пандемії коронавірусу змінило звичний ритм роботи лікувальних установ. Зміни торкнулися і доходів  — з 1 квітня 2020  року в рамках впровадження медичної реформи спеціалізовані медичні заклади контрактували угоди з НСЗУ та перейшли на фінансування з національного бюджету за принципом «гроші йдуть за пацієнтом». Карантинні обмеження зменшили можливості у  наданні планової допомоги пацієнтам. Однак попри все —  медичні заклади зберегли колективи, в рамках угод з НСЗУ закупили сучасне медичне обладнання та працювали на користь пацієнтів.

Пріоритетним завданням лікарні Пирогова у 2021 році є розвиток трансплантології,  телемедичного консультування та завершення реконструкції Центру нефрології та діалізу.  Вінницька обласна дитяча клінічна лікарня працюватиме над структуруванням системи екстреної медичної допомоги. Важливим є питання придбання комп’ютерного томографа й налагодження послуг телемедицини у дитячому лікувальному закладі.

За словами очільниці департаменту охорони здоров’я та реабілітації Ольги Задорожної, в області продовжується відновлення медичної сфери.

-В рамках дії Програми Президента «Велике будівництво» держава виділить цільову субвенцію на ремонтні роботи в  двох обласних лікарнях: дорослій та дитячій.  Зокрема,  у обласній лікарні Пирогова профінансують ремонт  корпусу №7, де згодом розміститься інсультне відділення. У дитячій обласній лікарні проведуть реконструкцію будівель для створення сучасного відділення екстреної допомоги та діагностичного  центру»,- зазначила Ольга Задорожна.

 На базі ВОТМО «Фтизіатрія» - планується створення  фтизіопульмонологічного центру та придбання сучасного рентген-обладнання. Одним з пріоритетних напрямків роботи Вінницького обласного центру служби крові – створення виїзного мобільного центру, який дозволив би поповнювати запаси крові та її компонентів у віддалених районах області. А також продовження потужної інформаційної кампанії серед організованих колективів для популяризації донації.

В медичній середній освіті тривають інтеграційні процеси. Коледжі впроваджують інноваційні технології та удосконалюють навчальні програми. На часі розширення  програми лабораторної діагностики та включення курсу транспланталогії.  У перспективних планах обласного центру післядипломної освіти медпрацівників удосконалення навчання по циклу медичної реабілітації та ерготерапії, паліативної допомоги, а також організації та управління системою охорони здоров’я.

Після кожного виступу, директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації облдержадміністрації Ольга Задорожна  надала  відповідну оцінку діяльності керівників підпорядкованих установ. Також комісія враховувала інформацію управління спільної комунальної власності територіальних громад.

Усі  керівники закладів охорони здоров’я отримали позитивну оцінку. Діяльність одного керівника комунального закладу, згідно з  Положенням про порядок проведення оцінки діяльності керівників підприємств, установ та організацій, було  оцінено без її присутності у зв’язку із хворобою.