На прохання Міністерства охорони здоров’я України, ВООЗ проводить низку семінарів з координації та мікропланування для національних та регіональних координаторів та спеціалістів програми імунізації, безпосередньо залучених до процесу вакцинації від СОVID-19 в Україні.

Протягом 5-11 лютого в Києві відбувається національний семінар-практикум з координації та мікропланування в рамках «першої хвилі» вакцинації від СОVID-19 в Україні. Від Вінниччини у семінарі взяла участь заступник директора Департаменту охорони здоров'я та реабілітації ОДА Тетяна Бондаренко.

Це перший семінар з координації та мікропланування, його було присвячено загальній підготовці в рамках Дорожньої карти з вакцинації проти СОVID-19 та детальному мікроплануванню на регіональному рівні, в рамках «першої хвилі» вакцинації від СОVID-19 в Україні.

Метою семінару є підтримка координації  заходів вакцинації від СОVID-19 у всіх регіонах України та впровадження мікропланування в рамках «першої хвилі» вакцинації для безперешкодної вакцинації медичних працівників, що надають послуги пацієнтам із СОVID-19.

Завдання семінару – ознайомити національних спеціалістів та координаторів на регіональному рівні з основними принципами, стандартами та вимогами щодо вакцинації від СОVID-19, визначеними на глобальному рівні; представити та обговорити Дорожню карту з вакцинації проти COVID-19, що включатиме огляд усіх десяти програмних областей та детальну інформацію про пріоритетні групи, платформи вакцинації, способи надання послуг тощо.

Тренінги організовуються за участі МОЗ України, НСЗУ, ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України», ДП «Державний експертний центр МОЗ України», ВООЗ, ЮНІСЕФ, USAID та інших національних й міжнародних партнерів.

Навчання для регіональних координаторів вакцинації від COVID-19, які будуть забезпечувати процес вакцинації проти COVID-19, допоможе налаштувати злагоджену співпрацю та логістику в ході проведення «першої хвилі» вакцинації проти COVID-19.