Як повідомив голова ОДА, історія появи у Вінниці кардіоцентру триває сім років. Початок реалізації проекту припав на 2013 рік. Саме тоді Світовий банк вперше виступив із ініціативою інвестувати в охорону здоров’я України. Мова йшла про 214 млн доларів. Вінниччина стала один із восьми регіонів, де мав з’явитися проєкт спільно зі Світовим банком.

Спочатку мали виділити 40 млн дол, але згодом суму зменшили на 8 мільйонів. Плюс співфінансування з місцевого бюджету - 10%.

«32, 854 400 млн доларів - стільки на Вінниччину мав виділити Світовий банк. Два роки відшліфовували проєкт, долучали міжнародних експертів з Іспанії, Словаччини. Пророблена масштабна робота із медиками, адже цей кардіоцентр має стати інструментом для зменшення смертності вінничан від серцевих хвороб. У 2015 році проєкт підписали... Що маємо сьогодні? Попри те, що на посаді очільника області півроку, відповідати маю. Бо саме голова ОДА є тим, хто відповідає за реалізацію проєкту кардіоцентру, хоча є два виконавці - Вінницька міська рада та Вінницька облдержадміністрація. Будівля майбутнього сучасного медцентру незакінчена. Не вмонтовані навіть двері», – зазначив голова ОДА.

Як повідомив очільник області, 31 березня 2021 року – нова чергова дата завершення підрядником ТОВ «КСМ-груп» будівельно-монтажних робіт.

За словами Сергія Борзова, на жаль, темпи робіт на будівельному майданчику незадовільні – на 1 лютого за планом там мали працювати 248 робітників, за фактом - 78. Закупівля підрядником технологічного обладнання фактично не проводиться.

-Необхідно погодити зі Світовим банком тендерну документацію. За оптимістичним прогнозом, строк процедури - 9 місяців. Тобто, отримавши 10% авансового платежу за кошти позики, підрядник, можливо, і поставить дороговартісне медобладнання до 31 березня 2022 року (фініш субпроєкту). Проте не встигають ввести в експлуатацію – процес монтажу близько 45 днів. А ще треба навчити персонал. І лише тоді постачальник отримає 80 % суми контракту. Так от, ці 80 % можуть лягти на плечі обласного бюджету - 9 мільйонів доларів (!). Для нас це астрономічна цифра. Без допомоги Світового банку область проблему не вирішить. Сьогодні разом із Вінницьким міським головою Сергієм Моргуновим  ведемо переговори з підрядником. Наступного тижня плануємо зустріч із представниками Світового банку», – резюмував Сергій Борзов.