Зважаючи на позитивні зміни у розвитку медичного закладу, професіоналізм та величезний досвід роботи на посаді керівника закладу, конкурсна комісія одноголосно підтримала пропозицію одного із членів комісії збільшити Софії Кучерук контракт терміном до 5 років та внесла подання до голови обласної ради.
 Нагадаємо, у обласній психоневрологічній лікарні надається допомога по психіатрії, дитячій психіатрії, неврології, дитячій неврології, нейрохірургії, медичній психології та психотерапії населенню області. Унікальність лікарні – у поєднанні психіатричних ліжок (78%), неврологічних (17,6 %) та нейрохірургічних (4,4 %). Заклад є єдиними центром психоневрологічної допомоги на Вінниччині.
Під час презентації роботи закладу, Софія Кучерук розповіла про досягнення, ризики та плани розвитку закладу.
- Лікарня активно вступила в етап реформування медичної допомоги, укладені контракти по 8 видам медичної допомоги. В минулому році в лікарні на 30% покращилось харчування пацієнтів, збільшились закупівлі медикаментів та зросла фінансова мотивація працівників лікарні. Протягом минулого року в лікарні були проведені ремонти, закуплено обладнання. Проте є ризики, які залишились невирішеними – це проведення ремонту системи опалення, заміна покрівлі відділень, встановлення пожежної сигналізації, придбання діагностичного обладнання тощо. Тому покращення матеріально-технічної бази закладу – на часі.
- Надання якісної медичної допомоги та розвиток психіатричної допомоги залишаться пріоритетним. Основні перспективи розвитку психіатричної допомоги – це спеціалізація та диференціація, тобто об’єднання відділень у центри для надання допомоги в залежності від потреб пацієнта, удосконалення амбулаторної допомоги, збільшення кількості пакетів медичних послуг до 16, надання постковідної медичної допомоги пацієнтам, розширення співпраці з благодійними організаціями, участь у конкурсах на отримання грантів та надання платних послуг. А також створення госпрозрахункового відділення для цілодобового або денного перебування пацієнтів з психоневрологічними розладами.
Вітаємо Софію Олегівну з перемогою у конкурсі! Тепер рішення конкурсної комісії мають затвердити депутати на обласній черговій сесії.
Фото з сайту Вінницької обласної ради.