Про це повідомив голова облдержадміністрації на своїй сторінці у Фейсбук.

Експрес-тести розподілені до Центрів первинної медико-санітарної допомоги та до опорних лікарень області для надання медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу, залежно від кількості населення на первинну ланку та кількості пацієнтів, які поступають на всі стаціонарні заклади.

«Сьогодні очікуємо наступну поставку експрес-тестів – ще 88 600 одиниць, які будуть одразу розподілені до закладів охорони здоров`я області, що проводять попередню діагностику гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»,- зазначив очільник регіону.

Також Сергій Борзов окреслив поточну епідситуацію в області:

«Вінниччина – у «зеленій зоні». У здоровій зоні. Це до 100 випадків захворілих на 100 тисяч населення. І це не тому, що нас мало тестують: показник тестування стабільно більше за 40 тестів на 10 тисяч населення, а іноді — і під 80. Як би політичні опоненти не критикували владу, та насправді зроблена велика робота у проведенні антиковідних заходів. Мова не лише про проведення кисню в лікарні (а це чималі ресурси – і фінансові, і людські).

 

20 мобільних бригад буде залучено на Вінниччині для першого та другого етапу вакцинації від COVID-19. Це буде на базі створених тимчасових пунктів щеплень, мобільними бригадами з імунізації.