Вони здійснюють процедуру забору біологічного матеріалу для проведення лабораторних досліджень на коронавірус методом ПЛР. Тож будь-яка людина, яка має симптоми респіраторного захворювання, може безкоштовно здати ПЛР-тест. Для цього їй необхідно звернутися до свого сімейного лікаря. До речі, здати біологічний матеріал для ПЛР-тесту тепер можна і в сімейного лікаря. Така можливість у громадян з’явилась після того, як Національна служба здоров’я змінила правила виїзду мобільних бригад до пацієнтів з підозрою на COVID-19.

Інші категорії пацієнтів з ознаками респіраторних захворювань можуть самостійно пройти ПЛР-дослідження в зазначених пунктах тестування. За словами Ольги Задорожної, станом на 19 січня, на Вінниччині створено 167 таких пунктів забору біологічного матеріалу для ПЛР-дослідження. Вони розміщені у Вінниці, Хмільнику, Козятині, Жмеринці, Гайсині, Тульчині та інших райцентрах. Кількість таких пунктів тестування в області постійно збільшується. Це дозволяє швидше отримувати результати тестів на COVID, що дуже важливо для призначення протоколу лікування хворого.

Безкоштовно тест на коронавірус можна здати у п’яти центрах первинної медико-санітарної допомоги Вінниці, у першій та другій міських лікарнях, а також у пологових будинках №1 та №2. У цих закладах роблять швидкі тести, ІФА та ПЛР.