Перше питання порядку денного - централізоване забезпечення киснем лікарень, розгортання додаткових ліжок в опорних лікувальних закладах області.

«Державна субвенція, спрямована на забезпечення лікарень киснем, має бути використана до кінця року. – підкреслила перший заступник голови ОДА Наталя Заболотна. – Нагадую, що невикористання субвенції – це особиста відповідальність голів районних державних адміністрацій».

Про загальну ситуацію щодо рівня захворюваності на COVID-19 в регіоні поінформувала директор Департаменту охорони здоров'я та реабілітації ОДА Ольга Задорожна. За її словами, на сьогодні в області захворіли близько 21 тис. осіб, одужали - 13,5 тис. осіб, активно хворіє на даний час 7,5 тисяч.

«Завдяки спільним зусиллям, в області значно знизився рівень захворюваності – завантаженість ліжкового фонду складає 33%. – зазначила Ольга Задорожна. – Проте, ми очікуємо збільшення кількості захворілих через нестабільні погодні умови, а також прийдешні свята, які можуть призвести до скупчення людей. Тож наші лікарні мають бути готові. Всього у Вінницькій області розгорнуто 2469 ліжок, з них – 2031 ліжко забезпечено підведеним киснем, тож фактичне забезпечення киснем ліжкового фонду сягає 82%».

За словами директора профільного департаменту, в області є лідери, які перевищили 80-відсотковий показник забезпечення ліжок киснем, зокрема, це Бершадська ОЛІЛ, Вінницька ЦРЛ, Козятинська ЦРЛ, Тростянецька ЦРЛ, Ладижинська МЛ та інші. Серед аутсайдерів - Немирівська ЦРЛ – 51%,Тульчинська ЦРЛ -50%,Тиврівська ЦРЛ – 35%.

Значна увага під час наради була приділена розподілу коштів на придбання житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Про це поінформував в.о директора Департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА Олександр Мельник.

Нагадаємо, що днями на засіданні обласної комісії з питань розподілу у 2020 році субвенції з державного бюджету затвердили виплату грошової компенсації для придбання житла 7 дітям, наступним в порядку черговості у регіональному загальному списку, на суму - 2 млн 711 тис 632 грн.

Під час наради окрема увага була приділена передачі територіальним громадам об’єктів спільної власності тергромад району в рамках децентралізації, бюджетних установ, які знаходяться на їх території і задовольняють колективні потреби винятково цих громад.

Наталя Заболотна наголосила, що при передачі соціальних об’єктів у власність територіальних громад, у першу чергу, йдеться про надання якісних послуг місцевому населенню.

«Правильне адміністрування насамперед включає надання якісних соціальних послуг населенню на належному рівні. – зауважила Наталя Заболотна.- Наша робота з громадами триватиме і надалі, ми відкриті до співпраці».

Підбиваючи підсумки, перший заступник голови ОДА дала низку доручень за відповідними напрямками роботи.