Амбулаторія розрахована на монопрактику, а саме:1 посада сімейного лікаря, 1 медичної сестри та молодшої медичної сестри. З сімейним лікарем Катериною Любарською підписано вже 1500 декларацій.

-Тут є все необхідне: медичне обладнання, комп`ютерна техніка, меблі. Є власний санітарний автомобіль, придбаний за рахунок коштів державного бюджету та співфінансування з місцевого, – коментує подію Олена Володимирівна Назаренко, заступник начальника управління, начальник відділу високоспеціалізованої, спеціалізованої допомоги та відновного лікування департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОДА.

У медзакладі робитимуть щеплення, зможуть виміряти зріст та вагу, є обладнання для забору крові, експрес-тестування на ВІЛ, вірусний гепатит, грип та COVID-19. Для проведення вчасної діагностики та онлайн-консультації вузького спеціаліста є комплект телемедичного обладнання, – зазначив Іван Григорович Роздольський, директор КП «Погребищенський ЦПМСД Погребищенської райради».

Приміщення амбулаторії забезпечене централізованим опаленням та водопостачанням. Потурбувалися й про людей з обмеженнями можливостями: встановили пандус, – зазначає начальник Центру технічного та фінансового нагляду за діяльністю закладів охорони здоров’я Алла Миколаївна Бриль.

За словами Алли Бриль, для впровадження медичної реформи у сільській місцевості з державного бюджету виділено субвенцію за рахунок якої реалізуються проекти будівництва амбулаторій у сільській місцевості і здійснюється їхнє оснащення. Крім того, ці кошти передбачені для розвитку необхідної інфраструктури і забезпечення житлом та транспортом медичних працівників.

Зокрема, з початку будівництва Новофастівської амбулаторії виконано робіт на суму 9,6 млн. грн., у тому числі:

- 8429,4 тис. грн. - кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров'я у сільській місцевості;

- 957,7 тис. грн. (10% від вартості будівництва) – за рахунок коштів місцевого бюджету.