Але, безумовно, результату не буде, якщо не зміниться свідомість кожного українця. Коли кожна людина в Україні буде чітко розуміти та усвідомлювати, що будь-яке насильство є абсолютно неприйнятним. Боротьба проти насильства – це боротьба за права людини.
 
Щорічна акція «16 днів проти насильства» ініційована Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства 1991 року. Власне тоді визначився зв’язок між насильством стосовно жінок та правами людей. Дати акції символічно наголошують на цьому зв’язку, адже 25 листопада – Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, 10 грудня – Міжнародний день прав людини. У цей шістнадцятиденний період входять й інші важливі для демократичної спільноти дати: 1 грудня – Міжнародний день боротьби зі СНІДом, 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством, 3 грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю, 5 грудня – Міжнародний день волонтера, 6 грудня – річниця інциденту в Монреалі.
 
Таким чином, майже кожний день від 25 листопада до 10 грудня означений фактами та аргументами стосовно того, що будь-які форми насильства (у громадській чи приватній сферах) є порушенням прав людини.
Варто зазначити, що цьогоріч у Вінницькій області щодо домашнього насильства і насильства за ознакою статі, по допомогу звернулися більше 10 тисяч осіб, з яких 85% - це жінки. Загалом, серед усіх цих людей є 36 дітей. Зауважу, що у Вінницькій області налагоджена робота щодо надання комплесної допомоги особам, постраждалим від насильства