В онлайн режимі відбулася щотижнева апаратна нарада під керівництвом голови ОДА Сергія Борзова.

На початку засідання керівник регіону підкреслив, що наразі найбільше уваги потребує ситуація із COVID-19, оскільки очікується значне збільшення хворих наприкінці вересня - на початку жовтня і необхідно до цього бути готовими. Зокрема, необхідно збільшити кількість ліжко-місць в лікарнях області.

Про ситуацію із захворюваністю на коронавірусну інфекцію COVID-19 у Вінницькій області доповіла начальник відділу лікувально-профілактичної допомоги дитячому населенню Департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації Тетяна Бондаренко, яка повідомила, що протягом останньої доби виявлено 21 захворілого, активних хворих – 707, а в опорних лікарнях області завантаженість ліжок хворими на коронавірус складає 78,8%.

«Фахівцями департаменту охорони здоров’я ОДА спільно із епідеміологами здійснюються виїзди в центральні районні лікарні, метою яких є перевірка готовності закладів другої черги приймати пацієнтів із коронавірусом, на випадок прийняття відповідного рішення Міністерством охорони здоров’я. На минулому тижні було здійснено виїзд до Барської ЦРЛ і заклад визнано готовим до прийняття хворих на коронавірус. Сьогодні фахівці перевіряли Шаргородську ЦРЛ, а завтра виїзд буде здійснено до Бершадської ЦРЛ. За результатами перевірок будуть прийняті відповідні рішення», - додала Тетяна Бондаренко.