Голова ОДА поспілкувався з керівництвом та медпрацівниками закладу.
Головний лікар КНП «Барська ЦРЛ» Олександр  Костенко повідомив, що лікарня підписала з НСЗУ 14 пакетів на загальну суму вартості медичних послуг 40678,6 тис.грн. В лікарні проведено близько 400 тестувань на коронавірус, виявлено 5 ковід-позитивних пацієнтів, маршрут доправки хворих та пацієнтів із підозрою на COVID-19 — до Жмеринської ЦРЛ.
 
Наразі в найближчих планах медзакладу — завершити капітальний ремонт будівлі інфекційного відділення з утепленням покриття та улаштуванням системи водовідведення, що є складовою ПКД з реконструкції будівлі.
 
Згідно проєктно-кошторисної документації, вартість проєкту капітального ремонту складає 3 млн.642 тис.733.3 грн.
Відтак, проведено тендер та визначено переможця з пропозицією виконання робіт на суму 2 млн. 684.2 тис.грн. На ці потреби виділено кошти з районного бюджету в сумі 500 тис. грн. та очікуються кошти з державного бюджету. Окрім того, надійшло 145 тис. грн. благодійних коштів.
Окремо на поточний ремонт інфекційного відділення виділено кошти з районного бюджету в сумі 199.800 тис. грн. Виготовлено ПКД і пройдено експертизу на встановлення ліфта в поліклінічному відділені - 39.2 тис.грн з районного бюджету.
 
Серед проблемних питань, які турбують керівника лікарні, зокрема, передача котельні із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Вінницької області до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Барського району, а також економічно необґрунтовані та завищені тарифи з розрахунку на 1 м кв. опалювальної площі. За словами головлікаря, на утримання котельні щороку витрачається більше 2 млн грн