Керівник регіону зауважив, що наразі в Обласному лабораторному центрі є два подібних ампліфікатори. Один працює у вірусологічній лабораторії, інший – в лабораторії особливо-небезпечних інфекцій. Відтак, саме завдяки появі ще одного, кількість щоденних ПЛР-тестувань зросте ще більше.

 

Головний санітарний лікар Вінниччини Валентина Зайцева, своєю чергою, подякувала обласній та міській владі, і особисто Володимиру Гройсману за допомогу та підтримку. Вона зазначила, що в лабораторному центрі діє чотири вірусологічні бригади. Наразі навантаження на працівників центру величезне – вони працюють по 10-14 годин на добу. За її словами, ампліфікатор – прилад багатофункціональний, він сучасніший від своїх двох попередників, відтак, з його появою кількість досліджень зросте майже вдвічі.

Голова наглядової ради Благодійного фонду «Подільська громада» Андрій Дручинський також подякував усім причетним до придбання ПЛР-аналізатора, зазначивши, що для медиків, надзвичайно важливо – почуватися захищеними і бути впевненими в високій якості обладнання.

Нагадаємо, ампліфікатор — це прилад, який забезпечує періодичну та швидку зміну температури (охолодження і нагрівання) тестових пробірок із розчином, зазвичай з точністю не менше за 0,1 °C. Цей прилад дозволяє швидко і точно проводити дослідження на COVID-19.