Капустянська амбулаторія входить до переліку тринадцяти амбулаторій загальної практики сімейної медицини Вінниччини, будівництво яких фінансується за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості. Загальна кошторисна вартість проєкту складає 10554,394 тис. грн. Розрахункова вартість будівництва – 8888,173 тис. грн.

Будівельні роботи на даному об’єкті розпочалися у квітні 2019 року, наразі вони фактично завершені: залишилося заасфальтувати ділянку, облаштувати огорожу та забезпечити підключення електропостачання.

За словами голови ОДА, новозбудована амбулаторія покликана покращити якість надання медичної допомоги на селі. «Надзвичайно важливим є те, що тут працюватимуть три сімейних лікарі, з якими укладено 5400 декларацій. Амбулаторія дозволить розширити спектр надання ними медичних послуг. Адже саме в цьому полягає філософія медичної реформи — надавати якісні медичні послуги на первинному рівні, аби люди могли отримувати якісну медичну допомогу безпосередньо на місцях, а за спеціалізованою та високоспеціалізованою допомогою зверталися тільки у випадку оперативних втручань чи інших спеціалізованих процедур», — наголосив Владислав Скальський.

Амбулаторія буде забезпечена всім необхідним медичним обладнанням, інвентарем, мережею інтернет-зв’язку та транспортним засобом.

Керівник регіону зазначив, що якість діагностичних послуг в новій амбулаторії також покращиться — цьому сприятиме поява діагностичної лабораторії з сучасною апаратурою.

Старе приміщення, в якому раніше розташовувалась амбулаторія, не відповідає сучасним вимогам надання медичної допомоги — в цьому переконаний і сімейний лікар закладу Олександр Гончар, за плечима якого 34 роки медичного стажу та 1730 декларацій із пацієнтами, серед них 400 — це діти. За його словами, найважливіше завдання сімейної медицини — профілактична робота, якість якої з появою нової амбулаторії зросте в рази.