На виконання розпорядження Керівника робіт з ліквідації наслідків медико-біологічного характеру державного рівня пов’язаного із поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 від 27 березня 2020 року №7 «Про формування мережі спеціалізованих закладів охорони здоров’я для госпіталізації пацієнтів з коронавірусною хворобою COVID-19», розпорядження Керівника робіт з ліківадції наслідків надзвичайної ситуації в з урахуванням пропозицій МОЗ України та НСЗУ по формуванню мережі закладів надання допомоги по коронавірусу в межах 4-х хвиль, здійснена перепрофілізація Вінницької центральної районної клінічної лікарні в інфекційну лікарню по наданню допомоги пацієнтам з підтвердженими діагнозами на COVID-19 з усіх районів області.


Враховано її найближчу відстань до обласних багатопрофільних лікарень з метою залучення до роботи в них мультидісциплінарних бригад обласних закладів, в разі розвитку у даних пацієнтів загрозливих для життя станів, поліорганної недостатності та інших.

Заклад буде функціонувати з розрахунку на 86 ліжок.

Всі ліжка – інфекційні, але буде зберігатись і профілізація ліжок. Тобто хворі на коронавірус зможуть отримати тут хірургічну, акушерсько-гінекологічну, неврологічну, педіатричну та терапевтичну допомогу по напрямкам. Відпрацьовані питання маршруту пацієнта та клінічного сортування.
Обговорені питання дитячої хірургії, нейрохірургії та надання допомоги при інсультах хворому на COVID-19.

З метою доукомплектування закладу необхідними кадрами та обладнанням із закладів області передано ШВЛ. Апаратами поділились обласні заклади та Гніванська міська рада.


До роботи в закладі залучені інфекціоністи, дитячі і дорослі, епідеміологи, анестезіологи, хірурги з обласних закладів охорони здоров’я та МКЛ № 1 м.Вінниці. Кадровий склад посилений 12 фахівцями вищої та першої категорії.
Також, за рахунок централізованих поставок до закладу «Вінницька районна лікарня» надійшло:

І розподіл - маски 5200шт., пульсоксиметр 3шт., інфузомат 3шт., ШВЛ портативний 3шт., концентратор 1шт.;

ІІ розподіл - швидкі тести 150шт., респіратори 190шт.;

ІІІ розподіл - респіратор 250шт., медична маска 150шт., костюм біозахисту (латексний) 75шт. , бахіли 100шт., рукавички 7600пар.

 

Від ГО Подільська громада: півмаски фільтрувальні 73шт.
Очікується великий вантаж по ЗІЗ персоналу.

Вирішено питання з пральнею для обслуговування інфекційних пацієнтів та іншими побутовими проблемами.

Створені зони карантинізації медичного персоналу, який працює з особливо небезпечними інфекціями . В самому закладі виділено окремі приміщення на 40 ліжок. Вирішується питання по харчуванню персоналу, що буде в зоні ізоляції та карантинізації.

Розподіл виробів медичного призначення по іншим закладам (всі три поставки централізовані) знаходяться на офіційному сайті ДОЗ ОДА та облдержадміністрації.