Візит був здійснений з метою ознайомлення з функціонуванням системи охорони здоров’я регіону.  Посадовець поспілкувався з керівництвом області та профільного департаменту і дав пояснення новій філософії системи охорони здоров’я. Зокрема мова йшла про створення опорних лікарень на території області.

-Філософія, якою ми керувались, створюючи опорні лікарні - це порятунок людських життів, - Тому основними критеріями для вибору опорних закладів є швидкість доїзду до цих лікарень, кількість населення, яке проживає на даній території. Ніяким чином жоден рейтинг не може визначати, яка лікарня може бути опорною, а яка ні,  - зауважив  під час брифінгу в облдержадміністрації Дмитро Коваль.

Заступник міністра охорони здоров'я України підкреслив:

-Опорна лікарня – це більше про логістику, про швидкість і порятунок життів. Саме задля цього  опорні лікарні будуть мати підтримку не тільки регіональної влади, але й  фінансування з боку держави. Мета МОЗ - цього року запустити 212 приймальних відділень та відділень інтенсивної терапії по всій країні.

Дмитро Коваль повідомив, що лікарні, які визначені  опорними для Вінницької області, проходили перевірки фахівцями  Міністерства охорони здоров’я і, зрештою, були затверджені відповідною постановою Кабміну.