Зведення сучасного кардіоцентру є одним із ключових завдань розвитку медичної галузі Вінниччини. Робота нового медзакладу посприяє зниженню кількості летальних випадків від серцево-судинних захворювань.

На сьогодні проводиться комплекс заходів щодо прискорення будівництва зазначеного об’єкта. Ще у листопаді минулого року було майже завершено каркасні бетонні роботи по корпусу №1 кардіоцентру, а також роботи по бетонних стяжках у корпусі №2. На об’єкті продовжують працювати спеціалісти з електропостачання, опалення та вентиляції. Про це повідомляє сайт Вінницької ОДА.

Оглянувши хід будівництва, Владислав Скальський зауважив: 

  • Дійсно, спочатку виникали труднощі щодо будівництва цього об’єкта, починаючи від якості та сучасності проєктних рішень і закінчуючи  забезпеченням персоналом. Ці питання ми поступово вирішуємо. На сьогодні погоджено новий графік виконання робіт. Варто зазначити, що такі важливі будівельні проєкти вимагають постійної та досить прискіпливої уваги. Наразі є багато позитивних зрушень, зокрема, щодо забезпеченості будівельного майданчика персоналом, а також матеріалами. Спостерігається покращення синхронізації роботи проєктувальників, підрядників, технічного нагляду. Загалом великий обсяг робіт на будівництві вже виконано, зокрема, всередині об’єкту.

Прискорення будівництва кардіоцентру також обумовлено тим, що тут паралельно ведуться внутрішньоінженерні, монтажні та низка інших робіт за різного спрямування. Крім цього, у п’ять разів зросла кількість робітників, задіяних на об’єкті. Роботи планується проводити у 2-3 зміни.

Керівник проєкту по будівництву кардіоцентру Віктор Бородій зазначив, що у роботі є значні зрушення. Наразі проводиться монтаж  внутрішніх комунікацій:

  •  Для того, щоб працювати у такому ж темпі, нам необхідно ознайомитися із технічними характеристиками обладнання, до якого будуть підведені комунікації. На сьогодні значний обсяг зовнішніх робіт виконано стовідсотково.

За словами Віктора Бородія, на будівництві об’єкту працюють понад 140 осіб, які забезпечують проведення зовнішніх та внутрішніх робіт за різними напрямками. Проблем із доставкою відповідних матеріалів немає, також налагоджена робота із субпідрядниками.

Нагадаємо, що будівництво у Вінниці нового регіонального клінічного лікувально-діагностичного центру серцево-судинної патології – це один із найбільших проєктів у Європі, який фінансує Світовий банк у сфері охорони здоров’я.