Нагадаємо, для розвитку сільської медицини та покращення матеріально-технічної бази сільських амбулаторій на Вінниччині за рахунок коштів субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на розвиток системи охорони здоров'я у сільській місцевості заплановано побудувати 15 амбулаторій.

До цього переліку входить  і будівництво сільської амбулаторії в селі Бронниця Могилів-Подільського  району. Будівельні роботи ведуться з кінця 2018 року. Амбулаторія обслуговуватиме жителів сіл Бронниця, Григорівка та Нова Григорівка.

Замовником будівництва амбулаторії виступає Департамент будівництва містобудування та архітектури Вінницької облдержадміністрації.    Відповідно до результатів проведеного тендеру, будівництво проводить ТОВ «Подільські будови». Загальна вартість будівництва Бронницької амбулаторії – 9,52 млн грн.,  у тому числі за рахунок субвенції з державного бюджету -  8,57 млн грн; співфінансування з  місцевих бюджетів – 0,95млн грн. З початку будівництва амбулаторії освоєно 8,84 млн грн.

Оглянувши хід виконання будівельних робіт, голова облдержадміністрації Владислав Скальський, в цілому позитивно оцінив їхню якість та зазначив, що сім із запланованих п’ятнадцяти амбулаторій загальної практики сімейної медицини, вже введено в експлуатацію, а ще у восьми – будівельні роботи перебувають на різних стадіях завершення.

  • Основний аспект, на який необхідно звертати увагу ще до початку будівельних робіт – якісне виконання проєктно-кошторисної документації та забезпечення ефективного державного нагляду. Цю амбулаторію фактично залишилося під’єднати до мережі зовнішнього електропостачання, завезти медичне обладнання та меблі. Однак, як швидко це відбудеться, залежить від того, наскільки ефективно спрацюють представники місцевого самоврядування – це вже їхня частина зобов’язань, – наголосив Владислав Скальський.

Для потреб Бронницької амбулаторії, повідомив очільник ОДА,  закуплено та передано службовий автотранспорт марки «Renault Duster» вартістю 552, 38 тис. грн.

Окрім того, тут передбачене окреме житло для сімейного лікаря. Зручна квартира вже майже готова. Молода лікарка наразі готує базу для роботи: підписує декларації з місцевими жителями, за попередніми   прогнозами  декларацій буде близько 2 тисяч. Амбулаторію планують відкрити у травні 2020 року.