«У областей є ще місяць для завершення підготовки медичних установ до другої ланки реформи. До 31 січня 2020 року голови ОДА повинні забезпечити автономізацію та комп'ютеризацію медустанов у себе в областях. Зараз комп'ютеризовано лише 40% лікарень. Це катастрофічно мало», – зазначив він, повідомляє Здоров інфо.

Для максимального збільшення потоку пацієнтів до медичного закладу важливу роль відіграє інформаційне забезпечення медичної практики в інтернеті.
 
Гончарук нагадав, що вже з лютого НСЗУ починає укладати договори з лікарнями.  Без забезпечення комп'ютерами та підключенням до мережі, медичні підприємства не зможуть отримувати фінансування.
 
«Власником лікарень є місцева влада, і це її відповідальність», – підкреслив він.
 
Прем'єр також заявив, що контролює реалізацію медичної реформи.
 
«Ми введемо чіткі показники ефективності для всіх керівників областей і будемо контролювати їх виконання», – резюмував Олексій Гочарук.

Нагадаємо, в кінці листопада 2019 року прийняли Програму медичних гарантій.  З 1 квітня 2020 року держава буде фінансувати всі витрати з надання екстреної медичної допомоги, вторинної (послуги профільного лікаря, на яку направив сімейний лікар), третинної (медична допомога, що надається в разі тривалих складних захворювань: онкологія, СНІД, ускладнення в післяопераційний період);  паліативної медичної допомоги, а також медичної реабілітації.

Принцип програми «Гроші йдуть за пацієнтом» передбачає, що кошти з держбюджету надходять до конкретного лікаря за лікування конкретної людини.  Оплата роботи лікаря буде залежати від того, скількох пацієнтів він проконсультував.  Таким чином, лікарі будуть зацікавлені в тому, щоб активно формувати потік пацієнтів.
 
Велику роль відіграють комунікації з пацієнтами в електронному вигляді.  Особливо актуальним є створення сайту медичної установи та представлення кожного лікаря.  Таку можливість можна отримати завдяки першому конструктору медичних сайтів ITMED.
 
Саме зараз можливо отримати сайт всього за 1 день!

Детальна інформація за посиланням: https://itmed.org/meditsina_i_internet/likaryam-do-novogo-2020-roku-vid-dida-itmeda/.