Вінниччину на нараді представляла заступниця голови облдержадміністрації Наталя Заболотна. У залі селекторних нарад облдержадміністрації також були присутні керівники та відповідальні спеціалісти структурних підрозділів з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я і захисту прав дітей.

Обговорення велося в контексті впровадження на першому етапі двох складових комплексної послуги — призначення допомоги при народженні дитини та допомоги, яка виплачується на дітей в багатодітних сім’ях. Наступним етапом заплановано впровадження послуги  з оформлення статусу багатодітної сім’ї.

 Впровадження комплексної послуги – досить складний процес, втілення якого буде здійснюватися поетапно. Відтак, на реалізацію кожного етапу буде відведено термін в один календарний квартал.

 В ході наради представники пілотних регіонів мали змогу отримати відповіді на питання щодо технічної складової впровадження проєкту та тонкощів документообігу.

 Урядова ініціатива передбачає запуск з 1 січня 2020 року єдиної цілісної  електронної системи, яка дасть можливість українським батькам без бюрократії отримати від держави 10 базових послуг, пов’язаних із народженням дитини. Мова йде про державну реєстрацію народження дитини, реєстрацію місця проживання малюка, призначення державних виплат при народженні дитини, внесення відомостей про дитину до реєстру пацієнтів, внесення відомостей до реєстру платників податків, видачу посвідчень батькам багатодітних сімей і призначення допомоги дітям, які виховуються в багатодітних родинах та інші важливі послуги.

 «В центрі уваги такої урядової ініціативи – сім’я, в якої народилася дитина. Сформувавши уніфіковану заявку, людина матиме змогу отримати цілий комплекс послуг, починаючи від реєстрації новонародженої дитини. Цю заявку можна буде подати онлайн або офлайн одразу у пологовому будинку. Наша задача забезпечити своєчасний розгляд цих заяв усіма відповідними органами на місцях», – наголосила Наталя Заболотна.

 Нагадаємо, Міністерством цифрової трансформації України визначено міста та регіони для проведення пілотного проєкту запровадження комплексної послуги «е-малятко»: Вінниця, Луцьк, Дніпро, Кривий Ріг, Маріуполь, Запоріжжя, Львів, Одеса, Рівне, Харків, Київ.