Серед основних тем зустрічі – підведення підсумків роботи за рік, що минає. Учасники зібрання підсумовували роботу щодо моделювання мережі опорних закладів охорони здоров’я в госпітальних округах в розрізі регіонів, моделювалися фінансові показники спеціалізованих закладів охорони здоров’я в рамках Програми медичних гарантій на 2020 рік.

 Також був проаналізований стан реалізації та перспективи впровадження спільного зі Світовим банком проєкту «Покращення охорони здоров’я на службі у людей на підтримку реформи охорони здоров’я». Обговорювалися питання щодо залучення закладів охорони здоров’я до навчання з Клінічного кодування в межах програми медичних гарантій.

 Під час зустрічі відбулася презентація та надання методичних матеріалів з обігу лікарських засобів.

Однією з головних тем зібрання стала презентація законопроєкту «Про систему громадського здоров’я та забезпечення санітарно-епідемічного благополуччя  населення».  Розглянули план затверджених нормативно-правових актів МОЗ у сфері громадського здоров’я на 2019 рік – перше півріччя 2020 р.

Презентуючи бюджетну програму «Громадське здоровְ’я та заходи боротьби з епідеміями», присутні ознайомилися з переліком послуг громадського здоров’я та підходами їхнього фінансування у 2020 р. 

Обговорювалася процедура реорганізації в регіональні центри громадського здоров’я шляхом передачі цілісних майнових комплексів.

Генеральний директор ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» В. Курпіта розповів про роль департаментів охорони здоров’я в цільовій моделі трансформації системи громадського здоровְ’я, тобто при створенні КНП «Регіональних центрів громадського здоров’я».

Присутнім фахівцям були також представлені методичні рекомендації щодо розробки та фінансування регіональних та місцевих програм громадського здоров’я.