Участь у засіданні взяли голова обласної Ради Анатолій Олійник, заступник голови – керівник робочої групи Михайло Кременюк, керуюча справами виконавчого апарату Тетяна Яременко та члени робочої групи – Олексій Бородій. Андрій Вигонюк, Надія Марусяк, Наталія Морозова, Алла Олійник, Іван Бойко, Тамара Васильчук, Лариса Данилевич.

На засіданні обговорили основні аспекти створення Центру, його функціональну наповненість та головні завдання, які вирішуватиме установа.

Діяльність Центру спрямовуватиметься на збереження і зміцнення здоров’я населення, соціально-гігієнічний моніторинг захворювань, епідеміологічний нагляд і біологічну безпеку, групову та популяційну профілактику захворюваності, боротьбу з епідеміями та стратегічне управління у сфері громадського здоров’я.

Головним завданням такого Центру є діяльність у сфері громадського здоров’я. Він виконуватиме функції лікувально-профілактичні, науково-практичні та організаційно-методичні у сфері охорони здоров’я. Установа забезпечуватиме якість лікування хворих на соціально-небезпечні захворювання, зокрема ВІЛ/СНІД, туберкульоз, наркозалежність, вірусні гепатити, тощо. А також попереджуватиме захворювання у контексті розбудови системи громадського здоров’я. Окрім того, Центр співпрацюватиме з науково-дослідними установами, міжнародними, громадськими організаціями у цій сфері.