Основними темами, що обговорювали фахівці були: забезпечення лікарень області інсулінами та розподіл їх між закладами, робота служби екстреної медичної допомоги та її співпраця  «вторинкою». Ще однією важливою темою стала подальша робота Субпроекту Світового банку в напрямку подолання серцево-судинних хвороб на Вінниччині. 

За словами заступника директора ДОЗ Надії Марусяк, саме налагодження та будівництво  роботи відділень екстреної (невідкладної) медичної допомоги, лікування серцево-судинних хвороб, в тому числі інсультів та гострих коронарних синдромів є одними з пріоритетних напрямків, які фінансуватиме НСЗУ.  

Про те, як забезпечують пацієнтів із цукровим діабетом інсулінами говорила заступник директора ДОЗ з фінансово-економічного та правового забезпечення Олена Житанська.

Про надання допомоги пацієнтам з гострим коронарним синдромом(інфарктом) розповів головний спеціаліст обласного департаменту охорони здоров’я Володимир Федик. Він зазначив, що в області покращилися показники госпіталізації пацієнтів із серцево-судинними хворобами. За словами фахівця, це означає, що підвищилась якість діагностики та виявлення патологій судин і серця.