Базова підтримка життя (BLS) та використання автоматизованого зовнішнього дефібрилятора (АЗД) є першим рівнем допомоги при зупинці серця. Під час подібних заходів Європейської Ради Реанімації (ERC) BLS/AED досвідчені інструктори реально допомагають  навчитися азам реанімації.

Навички, отримані під час тренінгу з базових практичних заходів, спрямованих на підтримку людського життя, а також вміння використовувати автоматизований зовнішній дефібрилятор – це інтерактивний процес, який вимагає певних знань та умінь. Можна, звичайно позайматися самонавчанням, цікавлячись спеціальною літературою, чи за допомогою онлайн.

У Європі правила використання  автоматизованого дефрибілятора АЗД досить доступне явище, та й сам дефрибілятор  – доступний.

Та коли АЗД немає, необхідністю є опанування базових реанімаційних заходів (BLS), поки професійна допомога в дорозі. Що безперечно має  значення для всіх серцево-легеневих реанімацій.

Саме обізнаність кожного в прийомах підтримки основних життєво необхідних функцій організму є обов'язковою умовою для зарахування до всіх інших тренінгів, що надаються Європейською Радою Реанімації.

Під навчання у Вінниці учасники тренінгу  дізналися як обстежити особу без свідомості та як саме проводити натискання на грудну клітку та здійснювати людині штучне дихання.Ознайомилися з правилами безпечного використання АЗД (автоматичний зовнішній дефібрилятор) та відпрацювали свої вміння на практиці.

Під керівництвом досвідченого інструктора кожен спробував  перевести особу без свідомості у безпечну позицію на боку, а також відпрацювали навички  надання допомоги особі, що вдавилася.

Зрештою, кожний з учасників навчання не тільки отримав спеціальний сертифікат, а й зміг відчути себе справжнім рятувальником та впевнитися у неоціненній користі та необхідності подібних тренінгів.

Адже коли лічені хвилини вирішують жити чи вмерти людині, це має знати і вміти кожний із нас.