Там запрацювала новозбудована амбулаторія загальної практики сімейної медицини Жданівського центру первинної медико-санітарної допомоги. Медичний заклад надаватиме допомогу жителям п’яти сіл: Війтівці, Качанівка, Семки, Дібрівка, Ольгине. Відкриття амбулаторії відбулося в рамках реформи сільської медицини.

На будівництво витратили майже 10 мільйонів гривень. Заклад побудували коштом державної субвенції при співфінансуванні бюджету Жданівської ОТГ.

Під час візиту до нової амбулаторії голова облдержадміністрації Валерій Коровій, зазначив, що АЗПСМ оснащена усім необхідним медичним обладнанням для постановки точного діагнозу та надання первинної меддопомоги.

- Амбулаторія в селі Війтівці Жданівської ОТГ – перша в області, збудована за програмою підтримки сільської медицини.  Переконаний, що цьогоріч всі заплановані в області амбулаторії будуть збудовані, аби мешканці населених пунктів області мали змогу отримувати медичні послуги європейського зразка у комфортних умовах. Нова амбулаторія в Війтівцях - гарний приклад злагодженої співпраці керівництва району та ОТГ, адже життя і здоров'я людини – найважливіший скарб, – прокоментував Валерій Коровій.

У свою чергу, директорка обласного департаменту охорони здоров’я Людмила Грабович додала, що в амбулаторії отримуватимуть сучасні медичні послуги майже чотири тисячі жителів громади.

-У комфортних умовах працюватимуть два сімейних лікарі та 13 штатних працівників медперсоналу. Мешканці громади мають гарну можливість отримувати якісні медичні послуги у новому сучасному приміщенні, -розповіла Людмила Грабович.

Як говорить завідувач амбулаторії Юрій Насиров амбулаторія має реєстратуру, два кабінети сімейного лікаря, маніпуляційний та оглядовий кабінети, процедурну, стерилізаційну, кімнату для персоналу, залу очікувань, кабінети щеплень і здорової дитини, підсобні та туалетні кімнати, в тому числі інклюзивні. Амбулаторія забезпечена автомобілем.

Варто зазначити, що у приміщенні передбачене і житло для лікаря, зокрема, двокімнатна квартира. Заклад забезпечено усім необхідним медичним обладнанням та інвентарем, мережею інтернет-зв’язку.