На Вінниччині уже діє електронний рецепт. В усіх районах і селах області, де є амбулаторії, електронні рецепти виписуються належним чином, а пацієнти систематично отримують необхідні ліки в аптеках-партнерах. На сьогодні в області виписано 71 тис. електронних рецептів.

Також протягом останнього тижня значно знизилась кількість хворих на кір. Якщо 2 тижні назад ми мали 200 випадків, то на сьогодні 60. По віковій структурі маємо 40% саме дорослих віком 28-30 років. Це є відголоском необґрунтованої кампанії проти щеплень, яку активно пропагували її прибічники в 90-ті роки.

–Наразі область повністю забезпечена вакцинами від кору - 36 тис доз є в наявності. Також Вінниччина в 10-ці регіонів України по кількості вакцинованого від кору населення. Загалом маємо 48%  щеплених, тих хто підлягає обов’язковій вакцинації і які були в контакті із хворими, - зазначила Надія Марусяк.

Стабільною залишається і ситуація стосовно захворювань на грип та ГРВІ. В цілому Вінниччина на 32% нижче порогу, важких випадків немає.