Скутери були придбані коштом субвенції державного бюджету на соціально-економічний розвиток окремих територій.

Ідея придбання «двоколісних» належить сільській голові с.Цекинівка Ірині Рачковській. Ці машини заряджаються від розетки і працюють біля 7 годин на одній зарядці, що є економічно вигідним.

Як зазначає сама авторка ідеї – на її втілення знадобилося два роки:
-Звернулась з проханням допомогти придбати скутер на нашу амбулаторію с.Цекинівка до народного депутата України Юрія Македона. Він зазначив, що це гарна ідея. І вже згодом, порадившись з головою РДА Михайлом Вдовцовим, було вирішено закупити скутери для усіх амбулаторій району, - розповідає Ірина Рачковська.

На придбання «залізних коней» для тринадцяти амбулаторій коштом державної субвенції було виділено 276 тис. гривень.

– Розвиток медичної галузі району і покращення якості надання медичних послуг населення є пріоритетним завданням влади. Нині діють ряд законів, постанов, які покликані забезпечити покращання медичної галузі. І завдання влади всебічно цьому сприяти. У районі спостерігаємо позитивні зміни у медичні галузі: проводяться капітальні ремонти, закуповується нове обладнання, поліпшується якість медичних послуг, –– підкреслив в інтерв’ю журналістам очільник Ямпільської РДА Михайло Вдовцов.


Заступник голови районної ради Олександр Савчинський зазначив:
– Не завжди нове сприймається адекватно. Дуже важко було переконати депутатів районної ради в необхідності придбання цього автотранспорту для покращення медичних послуг. Однак врешті було прийнято відповідну програму. Впевнений, що ця гарна справа слугуватиме лише до покращення медичного обслуговування. Ми сподіваємось, що придбання скутерів сприятиме вчасній і якісній медичній допомозі, і населення гідно оцінить цей крок.


Головний лікар Районного медичного центру ПМСД  Ямпільської районної ради Галина Плахотна розповіла, що у планах придбати ще два скутери для сімейних лікарів.

-«На селі» буде пришвидшена доставлення середнього медпрацівника чи лікаря до пацієнта, а це, у свою чергу - зекономлений час для того, щоб надати якісну медичну допомогу. Крім того, це дуже економна справа. На 100 км пробігу вартість заправки електроскутера коштуватиме всього 3 грн. Тому їх придбання є економічно доцільним, - додала головний лікар.