Щороку в ЦРЛ виконується більше тисячі хірургічних втручань. Лікарня має 205 стаціонарних ліжок.

Заклад надає допомогу жителям жителям району.
Головний лікар Павло Ткачук розповідає, що лікувальний заклад потужний і ефективно надає медичну допомогу усім категоріям пацієнтів.

-Наша ЦРЛ має амбулаторний сектор, а це - консультативно-діагностична поліклініка. Також пацієнтам надають допомогу у відділенні екстреної (невідкладної) медичної допомоги, інфекційному відділенні для дорослих і дітей, терапевтичному відділенні,  неврологічному відділенні. На нашій базі є потужна нова лабораторія, -додає голвний лікар.

ЦРЛ уже подала документи до Немирівської районної ради для перетворення в комунальне некомерційне підприємство. Нині заклад очікує на рішення.

-Для успішного підписання угоди з Національною службою здоров’я України у нас є все необхідне. Автоматизовані робочі місця для лікарів, забезпечення необхідною технікою згідно з табелем оснащення (більш як на 83 відсотки). У планах також «підсилитися» новим УЗД-апаратом, комп’ютерним томографом та молодими фахівцями, -каже Павло Ткачук.

Очільник лікарні додає, що у своїй роботі покладається на заклади «первинки» району, з якими нині активно співпрацює. Керівник каже, що з впровадженням електронного рецепта, електронної картки пацієнта фахівці ЦРЛ матимуть повну картину стану своїх пацієнтів, тобто відвідувачі лікарні будуть під контролем лікаря.

У закладі продовжують впроваджувати новітні технології обстеження і лікування, інформаційного забезпечення. Тут надають вторинну медичну допомогу 112 лікарів.

З гострими патологіями судин і серця, інсультами за направленням сімейного лікаря пацієнти можуть звертатися у неврологічне відділення ЦРЛ. Відділення розраховане на 30 ліжок. За словами завідувачки відділення Олесі Прокопенко, пацієнти і лікарі перебувають в комфортних умовах. Хворих з більш серйозними патологіями направляють до лікарні лікарні ім. Ющенка.

У лікарні також потужний лабораторний центр, де пацієнти мають змогу протестувати загальний аналіз крові, визначити рівень глюкози, здійснити цитологічні дослідження. Лаборанти працюють на нових, сучасних аналізаторах, мікроскопах.

-Лабораторія має відділ амбулаторного прийому, відділ клінічних досліджень, біохімічний відділ, відділ серологічних та паразитологічних досліджень, - розповідає лікар-лаборант клініко-діагностичної лабораторії Немирівської ЦРЛ Тетяна Стрілецька.

Фахівець додає, що амбулаторно приймають тих пацієнтів, яких направив сімейний лікар або тих, яким потрібно пройти профілактичні огляди. Інші дослідження проводять також за направленням сімейного лікаря для додаткових аналізів та для пацієнтів стаціонару.

Близько півтисячі відвідувачів на добу готове примати поліклінічне відділення ЦРЛ. Тут надають допомогу хворим більш як 20 фахівців. За словами завідувача відділення надається консультативна, профілактична діагностична допомога пацієнтам.

-У штаті є потужні лікарі-окулісти, ревматологи, дерматологи, кардіологи. Всі фахівці надають допомогу за направленнями від сімейних лікарів, з якими ми тісно співпрацюємо, - говорить завідувач поліклінічного відділення.

Сьогодні у відділенні завершується автоматизація робочих місць для лікарів, тобто фахівці забезпечені комп’ютерною технікою.

Головний лікар ЦРЛ каже, що зміни на «вторинці» необхідні, адже це покращить якість надання медичних послуг та створить здорову конкуренцію.

-Ми маємо розуміти, що пацієнти ідуть за гарними фахівцями, а НСЗУ фінансуватиме лише якісні медичні послуги, - коментує Павло Ткачук.
Далі у планах ЦРЛ – «озброїтися» гастроскопом та омолодити медичний персонал.